Nuduhake lokasiku ing Facebook

Nuduhake Lokasiku Ing Facebook

Temokake pandhuan babagan cara nuduhake lokasi sampeyan ing Facebook. Lan gunakake alat online gratis kanggo nemokake, ngowahi lan nuduhake koordinat lan alamat GPS.

Kanggo nggunakake alat iki, sampeyan kudu setuju karo Katentuan Pangginaan supados langkung Layanan lan Kebijakan Privasi.

Aku setuju

Pambuka koordinat lintang lan garis lintang

Koordinat Latitude lan longitude yaiku bagean saka sistem koordinat geografis sing bisa ngenali lokasi ing Bumi. Sistem iki nggunakake permukaan bundher sing nutupi bumi. Lumahing iki dipérang dadi kothak lan saben titik ing permukaan iki cocog karo garis lintang lan garis lintang tartamtu, kaya saben titik ing pesawat kartesian cocog karo koordinat x lan y. Kothak iki misahake permukaan Bumi kanthi rong garis sing mbukak podo karo khatulistiwa lan Kutub Lor menyang Kutub Kidul.

Garis sing sejajar karo khatulistiwa, lan supaya garis sing mlayu ngétan menyang sisih kulon, duwe nilai garis lintang sing tetep. Dheweke, cukup, diarani paralel. Garis sing mlaku kanthi tepat ing khatulistiwa ditetepake nilai garis lintang 0. Mlaku ing sisih Lor menyang Kutub Lor nilai latitudo mundhak saka 0 nganti 90 ing Kutub Lor. New York, sing kira-kira separo ing antarane khatulistiwa lan Kutub Lor duwe lintang 40.71455. Saka khatulistiwa ing sisih kidul nilai latitud dadi negatif lan tekan -90 ing Kutub Kidul. Rio de Janeiro nduwe garis lintang -22.91216.

Garis sing diluncurake saka Kutub Lor menyang Kutub Kidul nduweni nilai garis bujur. Garis kasebut diarani meridian. Meridian sing netepake nilai bujur 0 ngliwati Greenwich ing Inggris. Ing sisih kulon saka Greenwich, ujar menyang Amérika, nilai-nilai bujur dadi negatif. Nilai-nilai garis lintang ing sisih kulon Greenwich lunga saka 0 nganti -180 lan nilai-nilai bujur sing bakal mangkat menyang wetan saka 0-100. Mexico City nduwe garis lintang -99.13939 lan Singapura nduwe garis lintang 103.85211.

Koordinat lintang lan garis lintang umpamane digunakake dening GPS. Ing wektu apa wae, lokasi sampeyan saiki bisa ditetepake kanthi koordinat latitude lan longitude.

Pandhuan kanggo nuduhake lokasi sampeyan ing macem-macem piranti lan aplikasi