Logo itself tools
itself
tools

Gunakake alat online iki kanggo ngowahi alamat dalan menyang koordinat GPS

Kanthi nggunakake alat iki, sampeyan setuju karo Katentuan Pangginaan supados langkung Layanan lan Kebijakan Privasi .
Dilindhungi Privasi

Dilindhungi Privasi

Kita nggawe alat online sing dieksekusi kanthi lokal ing piranti sampeyan. Dadi alat kita ora prelu ngirim file utawa data audio lan video liwat internet kanggo ngolah. Kabeh karya rampung kanthi lokal kanthi browser, nggawe alat cepet lan aman! Elinga yen sampeyan nggunakake lokasi utawa nuduhake alat, data lokasi utawa data sing dituduhake bakal dikirim liwat internet.

Déné umume alat online liyane sing ngirim file menyang server remot supaya bisa operasi, ora. Karo kita, privasi sampeyan dilindhungi!

Kita entuk iki kanthi nggunakake teknologi web paling anyar: HTML5 lan WebAss Assembly, sawijining jinis kode sing dikelola dening browser sing ngidini alat online kita nglakokake kanthi kecepatan sing paling cedhak.

Kanggo rincian liyane, priksa Kebijakan Privasi.

Pambuka koordinat lintang lan garis lintang

Koordinat Latitude lan longitude yaiku bagean saka sistem koordinat geografis sing bisa ngenali lokasi ing Bumi. Sistem iki nggunakake permukaan bundher sing nutupi bumi. Lumahing iki dipérang dadi kothak lan saben titik ing permukaan iki cocog karo garis lintang lan garis lintang tartamtu, kaya saben titik ing pesawat kartesian cocog karo koordinat x lan y. Kothak iki misahake permukaan Bumi kanthi rong garis sing mbukak podo karo khatulistiwa lan Kutub Lor menyang Kutub Kidul.

Garis sing sejajar karo khatulistiwa, lan supaya garis sing mlayu ngétan menyang sisih kulon, duwe nilai garis lintang sing tetep. Dheweke, cukup, diarani paralel. Garis sing mlaku kanthi tepat ing khatulistiwa ditetepake nilai garis lintang 0. Mlaku ing sisih Lor menyang Kutub Lor nilai latitudo mundhak saka 0 nganti 90 ing Kutub Lor. New York, sing kira-kira separo ing antarane khatulistiwa lan Kutub Lor duwe lintang 40.71455. Saka khatulistiwa ing sisih kidul nilai latitud dadi negatif lan tekan -90 ing Kutub Kidul. Rio de Janeiro nduwe garis lintang -22.91216.

Garis sing diluncurake saka Kutub Lor menyang Kutub Kidul nduweni nilai garis bujur. Garis kasebut diarani meridian. Meridian sing netepake nilai bujur 0 ngliwati Greenwich ing Inggris. Ing sisih kulon saka Greenwich, ujar menyang Amérika, nilai-nilai bujur dadi negatif. Nilai-nilai garis lintang ing sisih kulon Greenwich lunga saka 0 nganti -180 lan nilai-nilai bujur sing bakal mangkat menyang wetan saka 0-100. Mexico City nduwe garis lintang -99.13939 lan Singapura nduwe garis lintang 103.85211.

Koordinat lintang lan garis lintang umpamane digunakake dening GPS. Ing wektu apa wae, lokasi sampeyan saiki bisa ditetepake kanthi koordinat latitude lan longitude.

Pandhuan kanggo nuduhake lokasi sampeyan ing macem-macem piranti lan aplikasi