Itself Tools
itselftools
Споделете ја мојата локација

Споделете ја мојата локација

Користете ја оваа онлајн алатка за да ја споделите вашата моментална локација. Нашите алатки ви овозможуваат да ги најдете координатите и адресата на вашата локација, да конвертирате адреси и координати и да споделувате локации.

Оваа страница користи колачиња. Научи повеќе.

Со користење на оваа страница, се согласувате со нашите Услови на услугата и Политика за приватност.

Притиснете за да ја споделите вашата локација

Обезбедуваме четири бесплатни онлајн алатки за геолокација

Онлајн алатка Споделете Ја Мојата Локација: Споделете ја вашата моментална локација

https://share-my-location.com/mk

Споделете ја мојата локација ви овозможува да им кажете на семејството и пријателите да знаат каде сте, без разлика дали ќе помогнете да се сретнете или за ваша лична безбедност. Можете исто така да ја споделите вашата локација со светот така што ќе споделувате каде сте на платформите за социјални медиуми, како што се Фејсбук или Твитер, или можете да ја споделите вашата локација преку е-пошта, текстуална порака или други достапни средства.

Онлајн алатка Геокодирање: Претворете улична адреса во GPS координати

https://share-my-location.com/mk/geocoding

Геокодирањето е процес што претвора улична адреса во координати на географска ширина и ширина. Ова може да биде корисно во многу ситуации, како што е можност за позиционирање на која било адреса на која било дадена карта.

Онлајн алатка Обратно Геокодирање: Претворете ги GPS координатите на улична адреса

https://share-my-location.com/mk/reverse-geocoding

Обратно геокодирање е процес кој ги претвора координатите за географска ширина и должина на адреса. Сакате да знаете која е адресата што одговара на вашата моментална локација или да ја дознаете адресата на која било точка на мапата, оваа бесплатна алатка за геокодирање со обратна насока е она што ви треба.

Онлајн алатка Мојата Локација: Добијте ги GPS координатите на вашата моментална локација

https://share-my-location.com/mk/my-location

Наоѓањето на координатите на вашата моментална локација е многу корисно во многу ситуации од позиционирање на мапа до поставување електроника и телескопи. За да дознаете повеќе за координатите за географска ширина и должина, проверете го нашиот вовед подолу.

Вовед во координатите за географска ширина и ширина

Координатите за географска ширина и должина се дел од системот за географски координати што можат да идентификуваат која било локација на Земјата. Овој систем користи сферична површина што ја покрива Земјата. Оваа површина е поделена во решетка и секоја точка на оваа површина одговара на специфична географска ширина и должина, исто како и секоја точка на картезијан авион одговара на специфични координати x и y. Оваа решетка ја дели површината на Земјата со две групи на линии што течат паралелно со екваторот и од Северен пол до Јужниот пол.

Линиите паралелни со екваторот, и така линиите што течат источно кон запад, имаат константна вредност на географска ширина. Тие, соодветно, се нарекуваат паралели. Линијата што тече директно над екваторот ја дефинираше географската вредност на географската ширина 0. Одат кон север кон Северен Пол, вредноста на географската ширина се зголемува од 0 на 90 на Северен Пол. Newујорк, кој е на половина пат помеѓу екваторот и Северен пол има географска ширина од 40.71455. Од екваторот што оди кон југ, географските вредности на географската ширина стануваат негативни и достигнуваат -90 на Јужниот пол. Рио де Janeанеиро има ширина од -22.91216.

Линиите што течат од Северниот пол до Јужниот пол имаат постојана должина вредност. Тие редови се нарекуваат меридијани. Меридијанот кој ја дефинира должината на вредноста 0 поминува над Гринич во Англија. Заминувајќи западно од Гринич, да речеме кон Америка, вредностите на должината стануваат негативни. Вредностите на географската должина западно од Гринич се движат од 0 до -180, а вредностите на географската должина одат од 0 до 180. Мексико Сити има должина од -99.13939, а Сингапур има должина од 103.85211.

Координатите за географска ширина и должина се, на пример, користени од GPS. Во секој момент на време, вашата моментална локација може прецизно да се дефинира со координатите за географска ширина и ширина.

Инструкции за споделување на вашата локација на различни уреди и апликации

Карактеристики на сликата на делот

Карактеристики

Безбедна

Чувствувајте се безбедно да дадете дозволи за пристап до вашата локација, таа не се користи за друга цел освен наведената.

Бесплатно за користење

Оваа веб-апликација за услуги за локација е потполно бесплатна за користење, не е потребна регистрација и нема ограничување за користење.

Онлајн

Оваа апликација е целосно базирана на вашиот веб-прелистувач, не е инсталиран софтвер.

Поддржани сите уреди

Оваа апликација работи на кој било уред што има прелистувач: мобилни телефони, таблети и десктоп компјутери.

Слика од делот за веб-апликации